Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz Tarihçesi

                   ATATÜRK ORTAOKULU

                            Tarihsel Gelişim

28.10.2013 8484

 Okulumuzun yapımına Okul Yaptırma Derneği tarafından temin edilen cüzi bir miktar para ile şu anda emekli olan öğretmenlerden Hüseyin ÖZMEN ve Kuddusi KAYAKÖZÜ'ün girişimleriyle 1960 yılı nisan ayında, zamanın belediye başkanı Hidayet KARAGÖZ'ün de yardımlarıyla Akbayır taşı ile temeli atılarak başlanır. 1961 yılında inşaat tabliye beton seviyesine getirildikten sonra Milli Eğitim'e devredilerek inşaat ve koruma duvarı Milli Eğitim tarafından tamamlanır. Okulumuz binası 1987 yılında zamanın okul müdürü Halis YILMAZ döneminde onarıma alınır. Okulumuz 1995-1996 öğretim yılında İlköğretim Okulu'na dönüşmüştür.

     Okulumuzda hasıl olan derslik ihtiyacını karşılamak amacıyla Okul Koruma Derneğimizin girişimiyle ek bina yapımına başlanmış, inşaat; su basmanı seviyesine getirildikten sonra binanın yapımını Milli Eğitim üslenmiş 1997 Eylül ayında ihalesi yapılarak 1998 Ağustos ayında bitirilip ek bina 1998-1999 öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

     1961-1962 öğretim yılından beri Fevzi ASLAN, Durmuş OBA, Halis YILMAZ, Musa KARAHAN, Seyit Mehmet CAN, Ferhat MEŞE, Adnan TAŞPINAR, Fatih CEYLAN okulumuzda müdür olarak görev yapmışlardır.

     Okulumuzda bugüne kadar öğretmen ve idareci olarak görev yapan, hizmet veren kıymetli arkadaşlarımızın hepsine değerli katkılarından dolayı şükranlarımızı arz ederiz.